Duurzaamheid een substantieel onderdeel

Meerjarendoelen

2.4.2

Utrechtse voedselproducenten produceren meer voor de regionale markt en Utrechtse inwoners kunnen gemakkelijker kiezen voor gezond en duurzaam voedsel.

Toelichting op meerjarendoel

Het provinciale beleid om lokaal en gezond eten te bevorderen hebben wij verwoord in de Voedselagenda 2021-2023 gezond en duurzaam eten in en uit de regio (vastgesteld april 2021). Het bijbehorende uitvoeringsprogramma wordt jaarlijks geactualiseerd, waarvan voorlopig het laatste uitvoeringprogramma in 2023 is vastgesteld. Lokaal geproduceerd voedsel kan een bijdrage leveren aan de verduurzaming van de landbouw en het draagvlak voor de landbouw bevorderen. Met de Voedselagenda stimuleren wij concreet de samenwerking tussen kennisinstellingen, horeca, retail, agrariërs en burgers om zo de lokale afzet van voedsel te vergroten.

De activiteiten en projecten van de Voedselagenda zetten wij voort in 2024. Hiervoor zijn middelen opgevoerd in de kaderbrief 2024-2027 voor 2024. Het komende jaar zal besloten worden of de Voedselagenda in de huidige of een aangepaste vorm voortgezet wordt, of niet. In 2024 wordt een evaluatie opgesteld van de uitvoeringsperiode 2021-2023.

Beoogde resultaten

Begin 2024 wordt een evaluatie van Voedselagenda 2021-2023 opgesteld.

Deze pagina is gebouwd op 11/07/2023 16:37:03 met de export van 11/07/2023 16:28:32